Łożyska ze smarem stałym

ŁOŻYSKA ZE SMAREM STAŁYM

Łożyska ze smarem stałym są produkowane pod marką NTN (SolidGrease) i pod marką SNR (LubSolid). Zawierają one specjalny smar zestalony po wstrzyknięciu w łożyska,  którego zadaniem jest utrzymanie oleju w ilości większej niż w przypadku smaru standardowego, co jest koniecznie do smarowania łożysk podczas pracy.

• Bezobsługowe
- Ograniczenie lub wręcz wyeliminowanie prac obsługowych
- Mniej koniecznej obsługi dla łożysk niedostępnych

• Odporność na zanieczyszczenia
- Wysoka wydajność w środowiskach zapylonych i/lub wilgotnych
- W bardzo zanieczyszczonych środowiskach zalecane jest stosowanie
szczelnych łożysk. Ten typ smarowania pomaga poprawić szczelność łożysk

• Bez wycieków smaru
- Brak wycieków smaru, a wycieki oleju bardzo niewielkie: gwarancja czystej pracy

• Doskonała stabilność przy znacznej sile odśrodkowej, drganiach i słabych oscylacjach
Smar w formie substancji stałej zapewnia łożyskom:
- doskonałą stabilność w przypadku dużych sił odśrodkowych
- utrzymanie jakości oleju koniecznej do prawidłowego działania

• Niski moment rozruchowy
Łożyska typu „SPOT PACK”: bardzo niski moment rozruchowy w temperaturze otoczenia.


Wersja Marka Typ Wypełnienie Temperatura pracy
Standard NTN LP03 Full & Spot od -20°C do +60°C w pracy ciągłej, +80°C chwilowo
SNR GEN1 (LSO) – GEN2* Full & Spot (GEN2) od -20°C do +100°C w pracy ciągłej
Wysokie temperatury NTN LP05 Spot od -20°C do +100°C w pracy ciągłej, +120°C chwilowo
SNR GEN2* Full & Spot od -20°C do +150°C w pracy ciągłej
Niskie temperatury SNR GEN1 (LSF) Full od -40°C do +110°C
Przemysł spożywczy NTN LP06 Full & Spot od -10°C do +80°C w pracy ciągłej, +100°C chwilowo
SNR GEN1 (LSA) Full od -50°C do +100°C w pracy ciągłej
Łożyska specjalne NTN LP03 Full od -20°C do +100°C w pracy ciągłej, +120°C chwilowo
SNR GEN1 Full od -20°C do +100°C w pracy ciągłej

* GEN2 – środek w opracowywaniu, tylko niewielkie ilości

INTERVITO
tel: +48 22 879 79 79
fax: +48 22 879 88 77
biuro@intervito.com.pl
Pola zaznaczone na czerwono zawierają błędy lub są puste!
Trwa wysyłanie, proszę czekać!
imię i nazwisko

telefon

e-mail

treść